20. октобра одржана свечана седница Скупштине општине Бачка Паланка

У суботу 20. октобра, у сали Градског биоскопа, одржана је свечана седница Скупштине општине Бачка Паланка поводом обележавања Дана ослобођења.

У препуној сали биоскопа седница је отпочела химном „Боже правде“ у интерпрентацији ученика ШОМО „Стеван Христић“.

Мита Лачански, председник Скупштине општине Бачка Паланка, отворио је свечану седницу и истакао да ми живимо у слободи коју су извојевали наши преци у Другом светском рату, те да стога не смемо заборави одакле потичемо и где су нам корени.

Председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница у свом излагању, између осталог, истакао је да је настављено са радовима на започетим пројектима. „ Исходовани су локацијски услови за изградњу регатне стазе у Бачкој Паланци, завршена прва и друга фаза на реконструкцији зграде музеја, после 20 година за рад је оспособљена Спортска хала у Гајдобри и још много тога“, рекао је Шушница.

Након председниковог обраћања уследила је додела Октобарских награда као највећег признања које Општина Бачка Паланка додељује заслужним установама и појединцима.

Овогодишњи лауреати су Предшколска установа „ Младост“ из Бачке Паланке, којој је додељена награда у виду плакете за постигнуте резултате на пољу педагошког рада, а награде у виду златне значке додељене су појединцима- Браниславу Шоботу из Бачке Паланке за постигнуте резултате на пољу хуманитарног рада, Драгутину Карлу Костелцу из Бачке Паланке за постигнуте резултате у области спорта и Ненаду Живкову из Бачке Паланке за постигнуте резултате у области културне делатности.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
www.фацебоок.цом/бацкапаланкаинфо

Аутор: БПинфо.рс / Фото: БПинфо.рс