Жабац на слободи јер тужилаштво није подигло оптужницу

Небојши Тубићу Жапцу (58), који је осумњичен за наношење тешких повреда са смртним исходом новосадском инвеститору Спасоју Миличевићу (63), после више од пола године укинут је притвор и он ће се даље бранити са слободе.

Како пише „Дневник“, Жабац се на слободи нашао јер новосадско тужилаштво није у законском року од шест месеци подигло оптужницу па није постојао даљи основ да буде у притвору затвора на Клиси нити у кућном притвору с наногвицом.

Извор „Дневника“ каже да је Тубић у петак, 25. маја пуштен из притвора затвора, у који је био враћен недељу дана раније јер није поштовао забрану напуштања стана без одобрења. Наиме, утврђено је да је стан напуштао и без претходно добијеног одобрења. У неколико случајева повереници Управе за извршење кривичних санкција нису га приликом контроле пронашли код куће. Неколико пута је тражио одобрење да изађе из стана, и то му је сваки пут омогућено.

Иначе, Жапцу је притвор продужаван два пута. Његов адвокат је почетком марта уложио жалбу и затражио да његов клијент током истраге носи наногвицу и борави у кућном притовру. Тај захтев суд је прво одбио, а потом прихватио.

На саслушању Жабац је негирао оптужбе.

„Мени је пола лобање пластично, не могу свега да се сетим. Могу да изнесем оно што знам, а знам да га ја нисам убио и то негирам“, рекао је Тубић.

Небојша Тубић Жабац је осумњичен да је 7. новембра 2017. године претукао 63-годишњег Спасоја Милићевића на паркингу на Булевару деспота Стефана. И даље нема прецизних информација шта се тачно догодило на паркингу, осим да је полицији нешто после 20 часова дојављено да на асфалту лежи човек и да су сведоци изјавили да је свему претходила туча. Познаници Милићевића су поручили да је њему и раније прећено због простора на ком је био смештен магацин његове фирме.

Жабац је иначе у јавности означен као „контроверзни бизнисмен“, а догађај који је изазвао пажњу новосадске јавности десио се пре пет и по година, у мају 2012. када је упуцан у главу у пицерији „Александар“ на Грбавици, али је преживео. Против њега су раније подношене кривичне пријаве за дела привредног криминала за шта је обично осуђиван условно.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Извор: Дневник / 021