ЗА ПРЕДСТОЈЕЋИ ТУРНИР РУКОМЕТА НА ПЕСКУ У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ (3. – 5. август) ПРИПРЕМЕ ТЕКУ ПО ПЛАНУ

Припреме за турнир рукомета на песку, који ће се од 3. до 5. августа одиграти на плажи ’’БАГЕР’’ у Бачкој Паланци, теку по плану, упознао нас је један од организатора Лазар Мишков, иначе генерални секретар Општинког рукометног савеза Бачка Паланка.

-Паланчанима могу да обећам да ће то бити незабораван рукометни спектакл у Бачкој Паланци, каже један од организатора турнира рукомета на песку Лазар Мишков.
Иначе, Мишков је овог лета већ био на више медјународних турнира у Европи (Грчка, Словачка, Хрватска, Мадјарска, Италија) у својству делегата. На једном од тих турнира, по његовим речима, напрвљени су позитивни помаци у рукомету на песку који су блиско повезани са Србијом.

-Ти позитивни помаци ће у нашој земљи заживети од следеће године. Наиме, по први пут ће на нашем турниру моћи да учествују и репрезентације Италије, Француске, Мадјарске и тако даље. Ступио сам у контакт са организаторима неколико јачих и квалитетнијих турнира у Европи да нам се термини не поклапају са турнирима или завршницама државних првенстава. Надам се да ћемо тај договор постићи до краја године, јер је свима у интересу да на турнир додју јаче екипе, односно да се пружи могућност да сви учествују на турниру.

Највећи помак су свакако добре комуникације са Рукометним савезом Хрватске и њиховим повереништвом за рукомет на песку. Близу смо постизања договора да се првенство Хрватске више не поклапа ни са једним турниром у Србији. Од 21. до 23. августа сам присуствовао у својсвту делегата на фајнал фору првенства Хрватске у Вараждину и то све говори да сам ја једини делегат ван Хрватске који учествује на њиховим турнирима и завршницама првенства. Такве договоре ћемо вероватно постићи и са италијанском и мадјарском рукометном федерацијом, наводи Лазар Мишков.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Аутор: БПинфо.рс