Уз храм нови велики вртић у бачкопаланачком насељу Синај

БАЧКА ПАЛАНКА: Предшколским образовањем у Бачкој Паланци обухваћено је скоро 1.000 малишана, а како се чуло од упућених, још око 200 деце је „испод црте”, за њих нема места у вртићима.

Последње две-три године овде је доста урађено на проширењу капацитета и побољшању услова боравка у објектима Предшколске установе „Младост“, али судећи по изјавама надлежних тек следе велике инвестиције овој области.

– Пре неки дан одборници Скупштине општине усвојили су први овогодишњи ребаланс општинског буyета којим је предвиђено да се у општинску касу до краја 2018. године слије готово две милијарде динара – рекао је Бранислав Шушница, председник општине и по функцији извршилац општинског буџета.

– Један део ребаланса, односно више планираних средстава, биће искоришћен за ПУ „Младост“. Бачка Паланка добиће још један нов, велики вртић (у којем се очекује да буде места за 100-150 малишана). Одредили смо локацију на општинском земљишту, па нећемо имати имовинско-правних проблема. Јавно предузеће „Стандард“ већ је добило налог за израду пројекта. Мирослав Сићевић, директор „Стандарда“ каже за „Дневник“ да ће ово општинско предузеће урадити План детаљне регулације овог дела Бачке Паланке. Додаје да је за нов вртић локација нађена у Банатској улици, у Стамбеном насељу Синај, преко пута храма СПЦ посвећеног Покрову Пресвете Богородице, који се још дограђује.

У непосредној близини је и модеран Геронтолошки центар. – Планирамо да током ове године завршимо реконструкцију вртића у Силбашу, а по анкетама спроведеним у овом селу, скоро 100 родитеља уписало би децу у нови вртић – додаје Шушница. – Нећемо на томе стати, јер има потребе за још једним вртићем у сеоским месним заједницама. Највероватније да ћемо нов вртић током идуће године градити у Обровцу и тиме би заокружили шест нових објеката за предшколско образовање за нешто више од три године.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Извор: Дневник.рс