USVOJENA STRATEGIJA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA

ODRŽANA 133. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

FOTO: Bpinfo.rs

Opštinsko veće Opštine Bačka Palanka održalo je juče, 13. marta 2019. godine, 133. sednicu na kojoj je jednoglasno usvojena Strategija bezbednosti saobraćaja na putevima Opštine Bačka Palanka za period 2018-2020. godine, kao i Akcioni plan za njeno sprovođenje.

Strategija i Akcioni plan su dokumenta koja čine osnov za upravljanje sistemom bezbednosti saobraćaja, a cilj je unapređenje procesa odvijanja saobraćaja kroz smanjenje broja i posledica saobraćajnih nezgoda. Uzimajući u obzir rezultate analize stanja bezbednosti saobraćaja predložene su mere za unapređenje koje obuhvataju: zaštitu dece, mladih i pešaka u saobraćaju, unapređenje putne infrastrukture, unapređenje bezbednosti biciklista, promene ponašanja učesnika u saobraćaju, sprovođenje poštovanja propisa i maksimalno angažovanje lokalnih medija. Usvajanjem Strategije i njenom primenom stvoriće se uslovi za unapređenje bezbednosti saobraćaja, obrazložio je Milorad Paripović – član Opštinskog veća zadužen za saobraćaj.

Članovi Opštinskog veća, na jučerašnjoj sednici, usvojili su i Izveštaj o radu Javnog komunalnog preduzeća „Komunalprojekt“ Bačka Palanka za 2018. godinu. Tokom izveštajne godine rekonstruisano je ukupno 2821 metara cevovoda javne vodovodne mreže, a u skladu sa usvojenim planom investicija izvedeni su radovi i izvršena je nabavka potrebne opreme i mernih uređaja i cilju smanjenja gubitka vode. Na kraju poslovne godine JKP „Komunalprojekt“ ostvarilo je dobit, odnosno pozitivan poslovni rezultat.

Većnici su usvojili i Izveštaj o radu i finansijskom poslovanju Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“ Bačka Palanka za 2018. godinu koja je ostvarila pozitivno poslovanje i ispunila plan rada i izvršenje budžeta.
Na održanoj sednici članovi Opštinskog veća odlučivali su i o drugim pitanjima iz delokruga svoga rada.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
www.facebook.com/backapalankainfo

Autor: BPinfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.