Uskoro besplatan WiFi internet u 20 srpskih vozova

BEOGRAD: Železničko preduzeće Srbija voz najavilo je da će uvesti WiFi internet u 20 vozova, koji će putnici moći besplatno da koriste.

Srbija voz je objavilo javni poziv za uvođenje WiFi interneta u vozove, a ponude se mogu dostaviti do 6. avgusta.

Putnici će moći da koriste internet preko WiFi uređaja koji će se nalaziti u vozu i imaće mogućnost da se poveže na mobilnu mrežu putem tehnologije 3G i 4G i da istovremeno podrži do 100 korisnika.

Kako je navedeno, posao uvođenje interneta u vozove dobiće operater sa najnižom cenom.

Količina prenetih podataka za sve uređaje zbirno na mesečnom nivou je 4TB, uz ugovorenu obavezu od godinu dana od potpisivanja ugovora.

Brzine prenosa podataka moraju biti u okviru 3G/4G mobilne tehnologije 90 odsto vremena tokom ugovorne obaveze.

Izabrani ponuđač je u obavezi da pruža uslugu maksimalnom mogućom brzinom protoka, dok se ne potroši količina podataka iz osnovne pretplate ili količina podataka u okviru tarifnog dodatka.

Posle potrošene kompletne količine podataka iz pretplate ili iz tarifnog dodatka, u obavezi je da omogući protok i pristup internetu od minimum 64/32 kilobita po sekundi po instaliranom uređaju koji se neće naplaćivati.

Pobednik na tenderu je obavezan da omogući centralizovanu kontrolu i praćenje rada svih instaliranih uređaja, kao i upravljanje – restart uređaja, daljinsko konfigurisanje i pristup uređaju.

Izvor: Dnevnik

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.