Упознавање партнера преко интернета: У Србији ова тема и даље табу

Све је више жена и мушкараца који после 30. године нису у браку из разноразних разлога – за релативно мали број може да се каже да заиста не желе да се везују, већином се ради о томе да нису успели да пронађу адекватног партнера.

Са друге стране, материјална ситуираност жена олакшава самосталну егзистенцију и независност, а тиме се и традиционална очекивања мењају.  Све смо више заокупљењи послом, и све је мање и времена, а и енергије за дружења и градјење дубљих познанстава и веза.

Упознавање преко специјализованих портала још увек представља неку врсту табуа за људе са наших простора, иако се и у том смислу ситуација постепено отвара, преноси портал „Гдеинвестирати.цом“.  Резултат свега тога је да све више у нашем окружењу срећемо нормалне, образоване, успешне и стабилне жене и мушкарце који су и даље сами.

У Србији је упознавање преко специјализованих портала и друштвених мрежа и даље табу тема, поготово за образованију популацију.

Једнин делом, томе је допринела и ситуација да су на нашим просторима били присутни датинг портали усмерени на краткорочне везе и “комбинације”, где се ишло на што ширу популацију чиме се изгубио квалитет корисника и пристојност. Већина оних који су образованији и пристојнији нису ни помишљали да користе такве портале, док они који су их ипак користили неко време, из те пристојније популације, временом су се повукли.

Сада се на тржишу ситуација донекле искристалисала, у смислу да је употреба специјализованих портала у порасту, али и даље се ради о сајтовима усмереним на краткорочне “комбинације” где и у Србији доминирају глобални портали као што су Тиндер, Бадоо или ОкЦупид.

Домаћи портали као што су Карике и Неоген су готово у потпуности престали са радом, што је и разумљиво због застареле технологије на којој су изграђени, али још и битније, због недовољно професионалне контроле базе корисника где је почео да доминира простаклук и пристојна популација ту није имала шта да тражи, преноси портал „Гдеинвестирати.цом“.

У овом тренутку, МарриагеИн (http://www.marriagein.com) је можда једини портал у Србији који је усмерен је на озбиљну везу и брак, а намењен особама са високим образовањем које имају професионалну каријеру. Из тог разлога, све више га користе и особе које никад раније нису користиле датинг сајтове.

Опширније о овој  теми прочитајте овде. 

Фотографија: Илустрација/Пиxабаy.цом