У сусрет Васкрсу: Мали мајстори украшавања

БАЧКА ПАЛАНКА: По традицији кокошија јаја фарбају се на Велики петак, а по новијој традицији овдашње Удружење ликовних уметника „Петар Томић” из Бачке Паланке уз асистенцију овдашњег Удружења „Корени” организује осликавање јаја.

Тачније, у популарној Узаној улици у центру вароши сутра ће најмлађи Бачкопаланчани осликавати јаја у времену од 10-12 сати.

Наредног дана, у суботу, 27. априла испред зграде Општине Бачка Паланка, током преподнева, очекује се, а у организацији Месне заједнице „Центар”, такође већ традиционално дечије осликавање кокошијих јаја.

На сам Васкрс, 28. априла, на спортском терену у оквиру Стамбеног блока „Партизан” у центру Паланке, организоваће се туцање јајима које већ пету годину, уз помоћ спонзора, обезбеђује Милорад Шаренац – Минда.

Он каже да ће малишанима бити послужено освежење, а изграће се и мали фудбал. Шаренац додаје да је ова манифестација првенствено намењена деци која живе у овом стамбеном блоку, али места ће бити и за друге који од 9-12 сати наврате у овај део града.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
www.фацебоок.цом/БПинфо.рс