U Despotovu održani „Majski susreti vatrogasaca“

371

DOMAĆINU ČETIRI PRVA I JEDNO DRUGO MESTO

Povodom 85. godina postojanja i rada mesnog dobrovoljnog vatrogasnog društva, Despotovo je minule nedelje bilo domaćin tradicionalnih Majski susretri vatrogasaca. Susretima su pored nekoliko stotina članova društava iz Bačkog Petrovca, Novog Sada, Bača, Bačke Palanke i drugih mesta, prisustvoavli Branislav Šušnica predsednik Opštine Bačka Palanka, Mita Lačanski predsednik Skupštinje opštine Bačka Palanka, kao i gosti generalni sekretar dobrovoljne vatrogasne organizacije Republike Slovačke Vendevit Horvat, predstavnici dobrovoljnog vatrogasnog društva „Gornji Grad“ iz Osijeka i predstavnici Vipave iz Slovenije.

Prisutnima se prva obratila Ljubica Krnjajić, predsednica Vatrogasnog saveza Vojvodine.

-Zahvaljujem se svima koji su danas došli u Despotovo, da našem domaćinu svojim prisustvom uveličaju redak jubilej – 85 godina postojanja. Učesnicima želim da na današnjim38. Susretima vatrogasaca, postignu dobre rezultate i da se srećno vratite svojim ćama i da odavde iz Despotova, ponesu lepe uspomene – istakla je Ljubica Krnjajić.

Obraćajući se gostima, zvanicama i učesnicima Majskih susrta vatrogasaca, Branislav Šušnica predsednik Opštine Bačka Palanka je rekao: – Koristim ovu priliku da čestitam 85 godina postojanja Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Despotovo“. Žemim im da nastave u istom ritmu u istom tempu, kao što su i do sada radili, a radili su veoma dobro.Takođe, koristim priliku da pozdravim Ljubicu Krnjajić, predsednicu Vatrogasnog saveza Vojvodine. Današnji dan – dan okupljanja vatrogasnih društava na Majskim susretima je ujedno i podsećanje na događaj koji se zbio pre 40 godina kada je izbio jedan od većih požara koji se dogodio u opštini Bačka Palanka, kada su vaše kolege bile nosioci gašenja tog požara. Nadam se da „danas“ kao ni „sutra“, nećete imati takvih požara. Želim vam da pre svega imate što više ovakvih druženja, i što više radosti. Otvaram Majske susrete a svim učesnicima želim mnogo uspeha – napomenuo je Branislav Šušnica.

Nakon toga ekipe su se pripremila za takmičenje koje se odvijalo na stazi hipodroma KK „Despotovo“, i na terenima za male sportove FK „Bačka“.

Po završetku takmičenja najuspešnijima u sve tru uzrasne kategorije, pioniri, seniori i veterani u muškoj i ženskoj konkurenciji dodenjeni su pehari, medalje i diplome. Diplome su dodeljene svim učesnicima Majskih susreta u Despotovu.Najbolje rezltate ostvarili su predstavnici domaćina, koji su osvojili pobedničke pehare i zlatne medalje u muškoj i ženskoj konkurenciji kod pionira, zlatom su se okitili seniorke i seniori ovog društva, dok je srebro pripalo drugoj muškoj ekipi DVD „Despotovo“.

Na kraju Majskih sureta, održana je vaoma uspešna pokazna vežba u gašenju požara u kojoj je učešće uzeo veliki broj učesnika ove manifestacije, kao i medicinsko osoblje bačkopalanačkog Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović“.

Radoslav Milutinović, predsednik DVD „Despotovo“

PREKO 500 UČESNIKA

-Ovogodišnji 38. „Majski susreti vatrogasaca“ okupili su preko 500 učesnika iz nekoliko opština, Bača, Bačkog Petrovca, Vrbasa, Odžaka, Novog Sada, Bačke Palanke. Reč je o dobrovoljcima koji bez naknade vrše gašenje požara, odnosno spašavanje imovine a ne retko i ljudi iz vatrene stihije. Despotovo je ovoga puta domaćin iz razloga što slavi 85. godina postojanja svog društva. Na Susretima je učešće uzelo i 13 ekipa muškog, odnosno sedam ekipa ženskog podmlatka. Radi se o deci od šest do 12 godina. Ovde su i 33 muške seniorske ekipe, sedam ženskih seniorskih ekipa kao i pet ekipa veterana. Sureti, pre sega služe za proveru spremnosti ljudstav, kao i spremnnosti vozila koja su staroisti od 30 do 40 godina. Ponoviću, reč je o ljudima koji su dobrovoljci koji ne primaju nikakvu nadoknade i koji posao u društvu obavljaju volonterrski – napomenuo je Radoslav Milutinović predsednik DVD „Desoitovo“, predsednik Opštinskog vatrogasdnog saveza Bačka Palanka i potpredsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine.

Mile Đ.KREMENOVIĆ

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Autor: BPinfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.