Савети: Како да спречите оток и црвенило након уједа комарца

Пролеће је стигло, а са њим и комарци. Како бисте смањили натеченост и упалу која настаје на кожи након убода, препоручујемо да се послужите овим природним средствима.

Лед

Једна од најболнијих последица након уједа комарца јесте упала која се јавља на месту угриза. Баш као и код алергијских реакција, лед може да умањи црвенило и натеченост коже. Немојте никад директно стављати лед на кожу, јер је тако можете оштетити. Уместо тога, завијте је у комад танке тканине и притисните јако на месту где вас је комарац ујео.

Мед

Најбоље је да га не носите напољу, јер ћете привући још више инсеката на себе, али мед вам може помоћи да смирите угриз  јер поседује анитбактеријска и антиупална својства. Само мало меда ставите на кожу и видећете како се она смирује.

Сода бикарбона

Већ су познати невероватни начини примене соде бикарбоне, а овог пута је можете користити за третман коже. Једноставно помешајте кашику соде бикарбоне са мало воде, да добијете пасту, а затим је нанесите у танком слоју на кожу.

Црни лук

Још један састојак који има свака кухиња може вам помоћи у борби са уједом комарца – црни лук одлично  спречава ризик од настанка инфекције. Исцедите само мало сока из лука и њиме премажите место убода или исеците парче и ставите директно на кожу на којој треба да остане неколико минута.

Паста за зубе

Не само да ће одржавати ваше зубе чистим и белим, паста за зубе може да се бори и са последицама уједа овог инсекта. Два састојка која се налазе у пасти, ментол и сода бикарбона, могу да смање упалу и бол. Једноставно нанесите танак слој на кожу и оставите да се осуши, а на крају исперите хладном водом.

Извор: Б92 / Фотографија: Илустрација/Пиxабаy.цом