Prvi protest “Jedan od pet miliona” narednog petka u Novom Sadu

Foto: 021.rs

Prvi protest inicijative “Jedan od pet miliona” u Novom Sadu održaće se u petak, 18. januara.

Jedna od organizatorki protesta u Novom Sadu Tea Vukadin kaže za 021 da organizacija, koja broji nekoliko nestranačkih aktivista, trenutno veća o zahtevima koji će biti izneti na protestu. Okupljanje je u 18 časova na platou Srpskog narodnog pozorišta.

“Uskoro ćemo objaviti sve informacije u vezi sa zahtevima. Mi nismo ogranak inicijative iz Beograda, mi smo se samostalno okupili, ali smo u stalnom kontaktu sa Beogradom i posavetovali su nas kako da nastupimo i najbolje se organizujemo. Ovaj protest će biti pod parolom ‘Jedan od pet miliona’, ali je bilo vreme da se podigne konačno i evropska prestonica kulture”, navodi ona.

Tea Vukadin naglašava da političari nisu upleteni u organizaciju, ali će najverovatnije biti prisutni na samom protestu i šetati sa građanima.

Protesti ove inicijative održavaju se od kraja prošle godine u Beogradu, sa ciljem smene vlasti i promene društvenog sistema. Počeli su nakon napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića pod parolom “Stop krvavim košuljama”.

Prošle sedmice počeli su da se šire i na druge gradove – Niš, Kragujevac, Požega, Kuršumlija, a sada i Novi Sad. Jedan od poslednjih iznetih zahteva je smena glavnog urednika RTS-a Dragana Bujoševića.

Istaknuti predstavnici aktuelne vlasti, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, označili su proteste kao politički motivisane. O protestima su do sada izveštavali gotovo svi veći svetski mediji.

Kako je bilo na poslednjem protestu u Beogradu i drugim gradovima pogledajte OVDE.

Autor: Gorica Nikolin Izvor: 021.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.