Први протест „Један од пет милиона“ наредног петка у Новом Саду

Foto: 021.rs

Први протест иницијативе „Један од пет милиона“ у Новом Саду одржаће се у петак, 18. јануара.

Једна од организаторки протеста у Новом Саду Теа Вукадин каже за 021 да организација, која броји неколико нестраначких активиста, тренутно већа о захтевима који ће бити изнети на протесту. Окупљање је у 18 часова на платоу Српског народног позоришта.

„Ускоро ћемо објавити све информације у вези са захтевима. Ми нисмо огранак иницијативе из Београда, ми смо се самостално окупили, али смо у сталном контакту са Београдом и посаветовали су нас како да наступимо и најбоље се организујемо. Овај протест ће бити под паролом ‘Један од пет милиона’, али је било време да се подигне коначно и европска престоница културе“, наводи она.

Теа Вукадин наглашава да политичари нису уплетени у организацију, али ће највероватније бити присутни на самом протесту и шетати са грађанима.

Протести ове иницијативе одржавају се од краја прошле године у Београду, са циљем смене власти и промене друштвеног система. Почели су након напада на лидера Левице Србије Борка Стефановића под паролом „Стоп крвавим кошуљама“.

Прошле седмице почели су да се шире и на друге градове – Ниш, Крагујевац, Пожега, Куршумлија, а сада и Нови Сад. Један од последњих изнетих захтева је смена главног уредника РТС-а Драгана Бујошевића.

Истакнути представници актуелне власти, као и председник Србије Александар Вучић, означили су протесте као политички мотивисане. О протестима су до сада извештавали готово сви већи светски медији.

Како је било на последњем протесту у Београду и другим градовима погледајте ОВДЕ.

Аутор: Горица Николин Извор: 021.рс