POTPISANI UGOVORI O DODELI GRAĐEVINSKOG MATERIJALA ROMSKIM PORODICAMA

16

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, potpisao je danas, 31.avusta 2018. godine, ugovore o dodeli građevinskog materijala za šest romskih porodica sa teritorije opštine Bačka Palanka.

Jedna od predviđenih aktivnosti Lokalnog akcionog plana za Rome u opštini Bačka Palanka 2016-2020. je i poboljšanje uslova stanovanja kroz pomoć u građevinskom materijalu. Za realizaciju ove aktivnosti iz budžeta lokalne samouprave obezbeđena su sredstva u iznosu od 900.000,00 dinara, a na osnovu Ugovora o korišćenju bespovratnih sredstava koji je Opština Bačka Palanka zaključila sa Pokrajinskim sekretarijatom za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova za realizaciju LAP-a obezbeđeno je dodatnih 850.000,00 dinara. Ukupna sredstva za realizaciju Javnog poziva iznosila su 1.750.000,00 dinara.

Na osnovu Javnog poziva Komisiji za sprovođenje postupka dodele građevinskog materijala za rešavanje stambenih potreba Roma sa prebivalištem na teritoriji opštine Bačka Palanka pristiglo je ukupno šesnaest zahteva. Uvidom u podnetu dokumentaciju i obilaskom predmetnih nepokretnosti iz prijava Komisija je donela odluku o dodeli građevinskog materijala u vrednosti do 290.000,00 dinara za šest porodica.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Autor: BPinfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име