ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДНјИ СА ФОНДАЦИЈОМ „ТИЈАНА ЈУРИЋ“

Председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница, и управитељ Фондације „Тијана Јурић“, Игор Јурић, потписали су данас у згради Општине Бачка Паланка Споразум о сарадњи.

Фондација „Тијана Јурић“ основана је 2. јуна 2015. године на иницијативу Игора Јурића, оца Тијане Јурић која је 26. јула 2014. године нестала у Бајмоку и исте ноћи убијена у околини Сомбора. Њен убица осуђен је на 40 година затвора. Мисија Фондације је подизање свести јавности кроз едукативне радионице и пројекте о свим видовима насиља и трговине људима. У мају 2017. године Фондација је формирала Регистар несталих лица Србије с циљем да се допринесе бољој потрази за несталим лицима, пре свега децом. Регистар се налази на адреси www.несталисрбија.рс.

Споразумом који је данас потписан Фондација ће својим едукативним радионицама обухватити ученике основних и средњих школа са територије општине Бачка Паланка, као и наставнички кадар и родитеље ученика.

Председник Шушница обећао је максималну подршку свим облицима едукације деце, омладине и одраслих које ће Фондација спроводити, те апеловао на медије да се активно и континуирано позабаве темом безбедности деце.