ПЕТАРДА НА „ВАВИ“ БАЧКА – ДИНАМО 5:1 (4:0)

UBEDLJIVA POBEDA "PLAVIH" !!!

Foto: BPinfo.rs / Radoslav Rackov

Стадион: Славко Малетин „Вава“
Главни судија: Ђорђић Милош (Београд)
Помоћници: Мишкељин Милош (Београд), Ђоровић Никола (Крагујевац)
Стрелци: 1-0 Бјелош 30. мин 2-0 Макарић 35. мин 3-0 Гасова (аутогол) 4-0 Макарић 45. мин 5-0 Пантић у 61. мин.
Жути картони: Пантић, Радиновић (Бачка), Илић, Ожеговић, Недељковић (Динамо)
Црвени картон: Илић (Динамо, две јавне опомене)

БАЧКА: Зоговић, Јовановић, Гојковић, Пантић, Жарковић (од 65. мин Жакула), Илић, Бјелош, Радиновић, Томић (од 78. мин Марковић), Макарић, Гаврић (од 68. мин Радовић)

ДИНАМО: Лакић, Гашић, Јовановић (од 6. мин Вукајловић), Димитров (од 51. мин Недељковић), Ожеговић, Павишић, Илић, Ратковић, Окомаyн, Стевановић М, Поповић (од 46. мин Митровић)

Фото: БПинфо.рс / Радослав Рацков

Дуел две екипе из “доњег дома“ табеле Суперлиге Србије пратило је око 1500 љубитеља фудбала из Бачке Паланке и околних места, где су обе екипе приказале завидан квалитет фудбала за највиши ранг такмичења у Србији.

Бачка је ушла у овај меч под морањем да се победе Врањанци по сваку цену, док екипа Динама која је већ била отписана и први повратник у Прву лигу Србије успела у првих пет кола овог пролећа да се врати у игру и равноправно конкурише за опстанак у елити са екипама које су најугроженије а међу којима је и Бачка.

Фото: БПинфо.рс / Радослав Рацков

Прво право узбуђење на утакмици видели смо у 19. минуту. Слободан ударац је извела екипа Динама, лопта се одбијала као у билијару у казненом простору домаћих али је Зоговић био најприсебнији и ухватио исту. У 22. минуту сусрета судија Ђорђић је из игре искључио дефанзивца Врањанаца, Илића због две јавне опомене. Само минут касније Гаврић је имао добру прилику да савлада Лукића али је голман Врањанаца био на месту.

Фото: БПинфо.рс / Радослав Рацков

У 30. минуту домаћи долазе до предности. Гаврић је одлично проиграо Бјелоша у казненом простору који се одлично снашао и левом ногом пласирао лопту у небрањени део мреже голмана Лукића за вођство домаћих од 1-0. У 33. минуту Пантић пропуста идеалну шансу да подупла вођство домаћих, али што није искористио Пантић, Макарић јесте у 35. минуту после феноменалног проигравања од стране Томица. Бачка – Динамо 2-0.

Фото: БПинфо.рс / Радослав Рацков

У 42. минуту 3-0 за Бачку аутоголом Гашића, да би у 45. минуту било већ 4-0, а стрелац поново незадржљиви Милан Макарић. То је уједно био и коначан резултат првог полувремена.

Баĉка је први пут ове сезоне одиграла једно фуриозни и феноменално полувреме које је решила у своју корист 4-0, те се очекивао да се играчи у плавим дресовима задовоље том предношћу. Међутим, играчи Бачке су наставили у истом темпу и од почетка других 45. минута опседали гол голмана Врањанаца Лукића.

Фото: БПинфо.рс / Радослав Рацков

Бачка кад је растерећена игра без притиска леп и допадљив фудбал.

У 61. минуту 5-0 за Бачку евроголом Марка Пантића! Какав пројектил са 20 метара млађаног везисте Плавих. У 73. минуту бележимо одличан покушај Томића са 17 метара, али је Лукић овог пута био на месту.

Фото: БПинфо.рс / Радослав Рацков

У 90. минуту пенал за госте извео је Митровици који је савладао Зоговића за коначних 5:1.

До краја сусрета није било изразитих прилика за постизање погодака, тако да је утакмица завршена убедљивом победом Плавих од 5-1.

Фото: БПинфо.рс / Радослав Рацков

Одлична представа изабраника Зорана Говедарице. Браво!!!

Фото: БПинфо.рс / Радослав Рацков

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
www.фацебоок.цом/бацкапаланкаинфо

Аутор: БПинфо.рс / Фото: Радослав Рацков