Palanački bazar i Cvetna pijaca u pešačkoj zoni

Foto: Dnevnik

BAČKA PALANKA: U samom centru Bačke Palanke, odnosno pešačkoj zoni u Ulici kralja Petra Prvog, od zgrade Glavne pošte do Uzane ulice, održaće se u subotu tradicionalni Palanački pazar.

Na istom prostoru, odnosno u komšiluku, prvi put biće organizovana i Cvetna pijaca. Pazar zajedno organizuju Slovački informativni centar, Udruženje „Front potrošača” i Udruženje „Tradicija i venčanja”, a cvetna priredba organizuje se u saradnji sa Edukativnim centrom „Poletarac”.

– Palanački pazar, ovoga puta uoči Vaskrsa, građani su prihvatili, kao i oni koji ovde nude svoje proizvode – kaže Dragoslava Čief iz Slovačkog informativnog centra. – Očekujemo više od 50 izlagača iz cele Srbije, a reč je o trgovačko – gastronomskoj manifestaciji.

Mirjana Babić iz Udruženja „Tradicija i venčanja” kaže da, iako „Cvetna pijaca” održava prvi put, veruje da će i ova manifestacija privući veliku pažnju sugrađana.

– Osim što će zainteresovani posetioci moći da vide i kupe cveće, pre svega saksijsko, deca iz „Poletarca” će jedno drvo ukrasiti jajima pravljenim od papira, drveta i stiropora – dodaje Babićeva. – Nadamo se da će drvo biti atraktivno kako za decu tako i za odrasle.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
www.facebook.com/BPinfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.