Otvoreni “Dani Vojvodine u Istri”

Foto: Pokrajinska Vlada

Dvodnevna manifestacije “Dani Vojvodine u Istri”, koju organizuje Turistička organizacija Vojvodine, svečano je danas otvorena u Puli.

Otvaranju je prethodio sastanak sa istarskim županom Valterom Flegom, gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem i načelnikom za nacionalne manjine Valerijem Dandićem. Sastanku su prisustvovali pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, podsekretar tog sekretarijata Stanislav Radulović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović, konzul Srbije u Rijeci Goran Petrović i predsednik Veća srpske nacionalne manjine u Istri Milan Rašula.

“Tradicionalno dobra saradnje dve regije jeste dovoljan razlog da se, osim na polju kulture i turizma, proširi i konkretizuje i u drugim oblastima, kao što su privreda, tehnološki razvoj, poljoprivreda i sve druge delatnosti”, izjavila je Dragana Milošević i izrazila zahvalnost na gostoprimstvu koju Istra uvek pruža, a koje će Vojvodina sledeće godine pokazati.

Navela je da je zadovoljstvo cele Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata tim veće što je u Umagu upravo počeo treći po redu Sea star festival, koji su pokrenuli organizatori EXIT-a, što je primer konkretne i dobre saradnje.

Župan Valter Flego izrazio je zadovoljstvo što Istra i Vojvodina dugi niz godina neguju prijateljske odnose i dobru saradnju. On je podsetio da “Dani Vojvodine u Istri” i “Dani Istre u Vojvodini” traju od 2001. godine, a zvaničan Protokol o saradnji potpisan je 2006. i ta saradnja se nastavlja na obostrano zadovoljstvo.

Foto: Vlada Vojvodine

Manifestaciju na pulskoj tržnici otvorio je gradonačelnik Pule Boris Miletić ističući da je ova tradicionalna manifestacija primer toga da kada ljudi žele da grade mostove saradnje to i urade, nadograđujući ih sa svim drugim vidovima regionalne saradnje.

Ove godine manifestacija “Dani Vojvodine u Istri” traje dva dana, 24. i 25. maja, a okupila je turističke organizacije opština i gradova Vojvodine, kao i mnogobrojna udruženja i proizvođače hrane iz Vojvodine. Na tržnici u Puli, posetioci imaju priliku da degustiraju autentične vojvođanske proizvode, kao i da uživaju uz zvuke vojvođanskog tamburaškog orkestra, koji će večeras nastupiti u hotelu “Pula”.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.