ОДРЖАНА 140. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Општинско веће Општине Бачка Паланка одржало је јуче, 8. маја 2019. године, 140. седницу на којој на којој је разматран и једногласно усвојен Извештај о раду Јавног предузећа „Стандард“ Бачка Паланка за 2018. годину.

Извршавање послова у 2018. години рађено је на основу усвојеног Програма пословања за 2018. годину ЈП „Стандард“, као и на основу појединачних налога и захтева од председника општине, Општинске управе и појединачних захтева трећих лица. У извештајном периоду предузеће је редовно, без застоја и већих одступања од плана, обављало своју основну делатност.

Чланови Већа, на јучерашњој седници, донели су Решење о утврђивању накнаде за коришћење пољопривредног земљишта у државној својини без правног основа на територији општине Бачка Паланка за производну 2017/2018. годину. Накнада по хектару за наведену годину утврђена је у еврима и износи 1.395,12 евра по хектару.

Већници су донели и Одлуку о изради измена и допуна плана детаљне регулације за деоницу државног пута број 18, Нештин – Ердевик којом ће се приступити скраћеном поступку, с обзиром да се ради о мањим изменама и допунама. Носиоци израде плана су Одељење за урбанизам и грађевинарство Општинске управе Општине Бачка Паланка. Такође, донета је и Одлука о
доношењу Плана детаљне регулације туристичко – рекреативе зоне у Новој Гајдобри.

На јучерашњој седници, чланови Општинског већа одлучивали су и о другим питањима из делокруга свога рада.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
www.фацебоок.цом/БПинфо.рс