ODRŽANA 140. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Opštinsko veće Opštine Bačka Palanka održalo je juče, 8. maja 2019. godine, 140. sednicu na kojoj na kojoj je razmatran i jednoglasno usvojen Izveštaj o radu Javnog preduzeća „Standard“ Bačka Palanka za 2018. godinu.

Izvršavanje poslova u 2018. godini rađeno je na osnovu usvojenog Programa poslovanja za 2018. godinu JP „Standard“, kao i na osnovu pojedinačnih naloga i zahteva od predsednika opštine, Opštinske uprave i pojedinačnih zahteva trećih lica. U izveštajnom periodu preduzeće je redovno, bez zastoja i većih odstupanja od plana, obavljalo svoju osnovnu delatnost.

Članovi Veća, na jučerašnjoj sednici, doneli su Rešenje o utvrđivanju naknade za korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez pravnog osnova na teritoriji opštine Bačka Palanka za proizvodnu 2017/2018. godinu. Naknada po hektaru za navedenu godinu utvrđena je u evrima i iznosi 1.395,12 evra po hektaru.

Većnici su doneli i Odluku o izradi izmena i dopuna plana detaljne regulacije za deonicu državnog puta broj 18, Neštin – Erdevik kojom će se pristupiti skraćenom postupku, s obzirom da se radi o manjim izmenama i dopunama. Nosioci izrade plana su Odeljenje za urbanizam i građevinarstvo Opštinske uprave Opštine Bačka Palanka. Takođe, doneta je i Odluka o
donošenju Plana detaljne regulacije turističko – rekreative zone u Novoj Gajdobri.

Na jučerašnjoj sednici, članovi Opštinskog veća odlučivali su i o drugim pitanjima iz delokruga svoga rada.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
www.facebook.com/BPinfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.