Одбојкашице Паноније Јована Зеленовиц и Тијана Ђурковић представнице селекције Бачке, а Стеван Николајевић и Вељко Петковић тренери

У недељу, 09. децембра у Новом Саду је одржана велика спортска манифестација поводом 100 година од присаједињења Војводине Србији.

На манифестацији су учествовали одбојкашице, одбојкаши, кошаркаши, кошаркасице, као и рукометаши и рукометашице из Војводине и Републике Српске.

Овај величанствен спортски догадјај се одржао под покровитељством АП Војводине, Покраински секретаријат за спорт и омладину.

Турнир су створили Покрајнски министар за спорт Владимир Батез, помоћник Министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић. Утакмице су се играле у великој дворани Спенса на 2 одбојкашка и по један кошаркаски и рукометни терен.

У свим поменитим спортовима су направљене репрезентативне селекције Бачке, Баната и Срема, као и репрезентација Републике Српске у категорији кадеткиња. Селекције су направљене од најбољих појединаца, који играју у клубовима тих регија.

Одбојкашице Паноније Јована Зеленовић и Тијана Ђурковић биле су представнице селекције Бачке, а Стеван Николајевић и Вељко Петковић били су тренери исте.

Поред Паноније у селекцији Бачке су биле и одбојкашице Спартака из Суботице, Новог Сада, Дунав Волеy-а, Стар…

Срем је био селектиран од одбојкашица Визуре, Јединства Стара Пазова, Срема из Сремске Митровице, док је Банат имао представнике Клека и Динама Азотаре Панчево.

У првој утакмици Бачка је поражена од Срема 2:1, док је у борби за 3. место изгубила од Баната истим резултатом.

1.Срем
2.Република Српска
3.Банат
4.Бачка

– Била ми је велика част учествовати на турниру 100 година од присаједињења Војводине Србији, као и то да сам одабран да заједно са Вељком Петковићем селектујем и водим селекцију Бачке – рекао је Стеван Николајевић и наставио

– Ново искуство и упознавање нових, младих одбојкашица и других учесника ове манифестације само је обогатило мој рад у одбојци. Турнир је одлично организован. На жалост, нисмо постигли бољи успех. Противничке екипе су биле заиста боље и заслужено нас савладале. То не чуди јер те одбојкашице у својим клубовима углавном играју у супер и 1. лиги веома јаке утакмице и дневно тренирају по два пута – закључио је перспективни тренер Стеван Николајевић

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
www.фацебоок.цом/бацкапаланкаинфо

Аутор: БПинфо.рс / Фото: БПинфо.рс