Новосађанин ухапшен због твита

Foto: 021.rs

Доктор економије и теологије Ђура Тркуља, који је и бивши дипломата при УН, приведен је у уторак у Новом Саду због, како је за 021.рс испричала његова супруга Весна Рокнић, твита у коме спомиње председника Србије Александра Вучућа.

Према њеним речима, Тркуља се терети за угрожавање сигурности и за данас преподне је најављено његово саслушање пред тужиоцем у Београду. Испричала је да су специјалци док су они били одсутни, упала у њихов дом, све испретурали, сачекали брачни пар испред зграде и привела Тркуљу. Тада им је речено да је то због твитова.

Весна Рокнић за 021.рс прича да њен муж на друштвеној мрежи пише обичне поруке које пишу и други грађани, међу којима су и они који показују незадовољство садашњим стањем у земљи.

„Ради се о твиту неког општег садржаја, незадовољства, да нема посла, да народ одлази из земље, да ћемо остати и без лекара. То су чињенице које је написао. Није то ништа посебно, то су ствари које сви коментаришу“, навела је Весна Рокнић за 021.рс.

Супруга овог Новосађанина се нада да ће бити ослобођен.

Како се уверио 021.рс, профил Ђуре Труље на Твитеру показује да је врло активан на овој друштвеној мрежи и да често преноси твитове које пишу опозициони политичари, медији и други корисници, док његових личних твитова нема у великом броју.

Аутор: 021.рс