Намирнице које су нездраве и више него што мислите

Ако желите да смршате, врло је важно бројање калорија. Ипак, неке намирнице су много нездравије него што мислите.

Слаткиши без шећера

Сви јако добро знамо да слаткиши без шећера нису нужно добри за вас осим ако не спадате у групу оних који су присиљени да их конзумирају због здравственог стања

Оно што можда нисте знали је да превише слаткиша без шећера може да изазове дијареју. Наиме, шећерни алкохоли који се користе у оваквим слаткишима не могу да се до краја сваре па изазивају гасове.

Ћуретина

Ћурећа салама је препуна нитрата.

Нитрати су повезани с раком у неким лабораторијским истраживањима, а у комбинацији с натријумом штетни су за srcе.

Преливи за салату

Сви знамо да треба да избегавамо разноразне преливе за салату јер, колико год досадну зелену салату чинили укуснијом, сви смо свесни да то богатство укуса долази с ценом.

Оно што можда не знате је да су и безмасни преливи лоши. Истина, имају мање калорија, али имају више шећера. Исто тако, недостаје им витамин Е.

Помфрит од батата(слатког кромпира)

Ако пазите на исхрану, вероватно сте чули да је помфрит од слатког кромпира здравији од обичног. Али, то и није баш тачно.

У организам ћете унети готово идентичну количину калорија, а све оно корисно што слатки кромпир има, нестаје кад га испржите у врелом уљу.

Орашасти плодови 

Слани орашасти плодови су укусни и често се осећамо добро када тако убијамо глад јер смо чули да су здрави. Али, они су много слани и оптерећујете своје бубреге.

Кечап

Само једна кашика кечапа има четири грама шећера. То је више него просечан чоколадни кекс.

Извор: Б92 / Фото: Илустрација/Пиxабаy.цом