Колективна прослава златне свадбе први пут у Бачкој Паланци

БАЧКА ПАЛАНКА: Удружење грађана „Став“ у Бачкој Паланци дошло је на оригиналну идеју да организује колективну прославу такозване златне свадбе, за све парове који обележавају пет деценија брака. Планирано је да се манифестација одржи 29. јуна у овдашњој „Вили Гранде“ уз читање брачног завета, сликање и ватромет.

„ Захваљујући матичарској служби дошли смо до податка да је у Бачкој Паланци склопљено преко 190 бракова пре више од пет деценија“, рекао је новинарима Зоран Јовичин из „Става“. „Доста њих, на жалост, није више међу живима, неки су се одселили, а неки су, на пример, склопили бракове у Бачу, па се после годину-две доселили у Бачку Паланку. Обишли смо 40-так парова у граду, а када нам је њих 25 рекло да ће присуствовати манифестацији заказали смо салу и почели да организујемо све што је потребно за једну овакву свечаност. Потребна нам је помоћ за информисање људи у сеоским срединама, а ту очекујемо помоћ овдашњих медија. Пријављивање је могуће до 10. јуна, а тада већ морамо да знамо тачан број пријављених.“

Предвиђено је да на дан свечаности скуп учесника буде у 17 сати код овдашњег хотела „Фонтана“, а потом би уследила шетња до платоа у центру Бачке Паланке. У 18.30 јубиларци би посетили салу за венчања у згради Општине. Председник Скупштине општине Мита Лачански, одржао би пригодну беседу, а потом би се јубиларци сликали. У „Вили Гранде“ спонзори и председник општине обратили би се брачним паровима са полувековним стажом, а након читања брачног завета, вечере и сечења торте, уследи би ватромет и поновно сликање за успомену.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Извор: Дневник / Фото: БПинфо