Којић у Бачкој Паланци, стигао из Холандије

Млади српски везиста поново на српској сцени после повратка из Фортуне

Незадовољан минутажом у припремном периоду и током прва три кола холандског шампионата, Лазар Којић (19), један од највреднијих играча Фортуне, обратио се челницима клуба из Ситарда, са жељом да му пруже шансу да негде заигра.

С обзиром на то да је уговором везан до 2022. године (!), Којић је добио могућност да буде позајмљен, а после брзе реакције његових менаџера, већ у среду ће бити на располагању тренеру Бачке, Дејану Челару.

– Нисам желео да седим на клупи у Фортуни, па сам изразио жељу да ме пусте негде на позајмицу, јер је било интересовања – каже Којић, члан „генерације ’99” и омладински првак Србије са Бродарцем, пре годину дана. – Кад сам напунио 18 година отишао сам у Ситард и помало неочекивано, већ у првој сезони добио прилику да заиграм за први тим, који се борио за улазак у Супер лигу. Био сам део те екипе, која је успела да врати Фортуну у елиту, али су се у међувремену издешавале неке ствари, везане за појачања, која су одмах добила предност у односу на нас. Схватио сам да ћемо ми млађи добити мало шанси да играмо и желео сам да променим средину, до краја прелазног рока.

ОФК Бачка је нова велика шанса за вас?

– Све се десило буквално за два дана. Менаџери ми кажу да је било интересовања из Ујпешта, али и још два наша клуба. На крају је одлучено да одем у Бачку, где се сјајно ради са млађим играчима и где тренери имају ПРО лиценце. Једва чекам да упознам момке и кренем са радом – каже Којић.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Извор: Журнал