Ko je najduže pričao u Skupštini Srbije, a ko nije ni progovorio

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Tokom 127 radnih dana ovog saziva Narodne skupštine, 20 poslanika nije reklo ni reč.

Prema podacima koji su “Novostima” dostavljeni iz Skupštine, zaključno sa 25. aprilom, reč nisu tražili naprednjaci Dušan Borković, Ostoja Mijailović, Zoran Milekić, Katarina Rakić, Andrijana Avramov, Bogdan Obradović, Biljana Pantić Pilja, Milanka Karić iz Pokreta snaga Srbije, Mladen Grujić i Miroslav Markićević sa liste Nove Srbije, demokrata Goran Ješić, socijalista Milutin Mrkonjić, Aleksandar Čotrić iz SPO, Nenad Milić iz LDP.

Deo parlamentaraca nije se prepoznao ni u jednoj od tema sa dnevnog reda, neki su procenili da mikrofon treba da prepuste mlađima ili da su sednice odbora bolja mesta za diskusiju, a nekoliko žena ima opravdanje zbog porodiljskog odsustva. U grupu neaktivnih poslanika spada i njih 25 koji su za polemiku potrošili po manje od 20 minuta.

Sa druge strane, tokom sednica najveću minutažu upisao je Marijan Rističević (Narodna seljačka stranka) koji je za “govornicom” proveo skoro 24,5 sati, dok je reč najviše, i to 477 puta tražila Vjerica Radeta iz SRS. Ona je govorila skoro 24 sata. Prate ih naprednjaci Vladimir Orlić i Aleksandar Martinović.

Pre neko što je odlučio da učestvuje u bojkotu rada parlamenta, predsednik Dveri Boško Obradović govorio je 14,5 sati. Oko deset časova pred mikrofonom su proveli predsednik Nove stranke Zoran Živković i Miroslav Aleksić iz Narodne stranke.

Predsednica Skupštine Maja Gojković napuštala je nekoliko puta sto predsedavajućeg i govorila o zakonima. Ona se za reč javila 61 put i govorila u trajanju od pet sati, 28 minuta i 30 sekundi.

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.