Hotel, banja i igralište od 27 hektara za Novu Gajdobru

Nova Gajdobra, selo na desetak kilometara od Bačke Palanke, sa nepunih 1.500 stanovnika važi za uređeno mesto, ali za godinu-dve ovde bi mogao da nikne značajan objekat kakvog nema u celoj opštini.

Odbornici Skupštine opštine Bačka Palanka, a posle nekoliko godina najavljivanja, usvojili su Plan detaljne regulacije turističko-rekreativne zone u Novoj Gajdobri. Ona bi se prostirala na 27 hektara od kanala DTD do naselja i od atara na severozapadu do državnog puta na jugoistoku.

Interesantno je da je ovaj projekat privatna inicijativa i da ga je pokrenuo i spreman je da ga realizuje Radivoj Rodić sa porodicom. Bačkopalanačka opština podržala je ovu ideju i bila suinvestitor Plana detaljne regulacije. Nadležni kažu da je sada na redu ishodovanje građevinske dozvole koja se može očekivati u septembru ove godine, pa bi, u tom slučaju, radovi mogli da počnu na proleće 2020. godine. Plan predviđa različite tipove turističkih sadržaja – novi hotel i spa-velnes kompleks na otvorenom. Predviđeni su sportski tereni, edukativni i kulturni turizam, radionice, umetničke i etnološke kolonije… Predviđen je i kamp, ili mirna oaza koji su namenjeni suživotu sa prirodom u pejsažnoj zoni i okruženju. Pasivna ponuda za buduće posetioce buduće zone predviđa boravak u prirodi, park sa brojnim sadržajima za decu, a aktivna ponuda na otvorenom podrazumeva aktivnosti na sportskim poligonima i igralištima (košarka, tenis, odbojka na pesku, ribolov….) Postojaće i velnes i spa sadržaji na otvorenom sa jezerom, ali i u sklopu objekata. Predviđeno je ulazno područje i hotel sa smeštajnim kapacitetima.

Uz ovakav kompleks podrazumevaju se novi saobraćajni koridori za prilaz zoni. Planiran je produžetak postojeće Školske ulice, ali i izgradnja Nove 1 i Nove 2 ulice. Na kanalu je planirana izgradnja mini-pristaništa, ali i vožnja čamcima i kajacima.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
www.facebook.com/BPinfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.