Газирана вода – идеална хидратација за лето

Foto: Pixabay

Топло време је стигло, а са њим и опасност од дехидрације, посебно за оне који време проводе вежбајући или радећи на сунцу.

Наше тело се тад зноји више и тако хлади кожу, али је проблем што тада лако може доћи до дехидратације уколико се изгубљена течност не надокнади.

Важно је препознати када треба да је пијемо. Жеђ је први показатељ да је време да посегнете за флашицом воде, а уколико игноришете тај сигнал, убрзо ће стићи и други. Ту су сува, лепљива уста, летаргичност, сува и храпава кожа…Чак и блага дехидратација смањује способност размишљања, физичку снагу и координацију.

У врелим данима, осим што треба уносити више течности од препоручених две литре воде, треба пазити и на ниво минерала у нашем телу. Знојењем не губимо само воду из организма, већ и ниво минерала опада. Газирана минерална вода је прави избор, јер за здравље може учинити и више него што очекујете.

Уколико газираном водом замените сокове, благи осећај надутости ће спречити преједање. Флашица газиране воде нека буде саставни део сваке торбе, од оних за посао или вежбање, до оних за плажу.

Извор: 021