Фудбалски судија Срђан Обрадовић пао на полиграфу

Фудбалски судија Срђан Обрадовић није прошао полиграфско испитивање у полицији, а у среду ће бити саслушан у Новом Саду.

Он је, наводе Новости, током саслушања у понедељак понављао да је пенал за Спартак против Радничког из Ниша досудио грешком.

Подсетимо, Спартак и Раднички су играли утакмицу у недељу, Спартак је победио 2:0, али је на том мечу досуђен једанаестерац због играња руком иако је играча Радничког лопта погодила у ногу.

Обрадовић је након тога приведен у полицију и био је на саслушању. Пошто је полицајцима био сумњив исказ да је грешком свирао пенал, наређено је полиграфско испитивање. Претходно му је одређено задржавање до 48 сати због злоупотребе службеног положаја.

„Обрадовић се сумњичи да је на фудбалској утакмици у Суботици, између Спартака и Радничког, искоришћавањем свог службеног положаја фаворизовао домаћи тим и тако га ставио у повољнији положај у односу на противника. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужиоцу“, пише у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

Извор: Новости/Б92