ФОТО: У Бачкој Паланци се захуктава продаја бадњака, жита, рибе и сувог воћа

Foto: BPinfo.rs

Божићни празници се ближе, а продаја бадњака и намирница које се на трпезама за Бадњи дан обично сервирају из дана у дан расте.

Како репортер портала “БП инфо” сазнаје, продаја на бачкопаланачкој пијаци за сада иде добро и приближна је у односу на прошлу годину.

Највише се продају бадњаци који се крећу од 150 до 300 динара, док је за жито потребно издвојити такође од 150 до 300 динара. Како продавци истичу, икебане различитих облика и врста од 250 до 450 динара, док је кеса сламе око 100 динара.

– За сада се све продаје добро, а цене су приближне ако не и исте као предходне године – рекао нам је један од продаваца. – До понедељка ћемо радити сигурно, а имамо бадњак, кошаре, yачиће и жито, а ове године се за сада најбоље продају бадњаци.

Када су у питању суве шљиве, на бачкопаланачкој пијаци килограм истих са коштицама кошта око 260 динара, док оне без коштица стају од 300 до 350 динара. За килограм сувих смокава треба издвојити око 400 динара. Оно што се такође тражи јесу ораси који коштају од 800 до 1.000 динара по килограму, у зависности од квалитета и врсте. Продавци истичу да продаја иде слабије у односу на лане због велике понуде, али да су за сада смокве и шљиве најтраженије.

Неизоставна намирница на свечаној трпези за Бадње вече јесте риба коју Бачкопаланчани купују у великим количинама.

– Највише се продаје шаран од речне рибе, а од морске скуша, ослић, шкарпина. Цене су повољне, а данас и у недељу ћемо имати акцијску продају.

Бачкопаланчани треба да издвоје од 450 – 500 динара за килограм шарана, за свежу скушу 700 динара, док је за смрзнуту потребно издвојити доста мањи износ, око 330 динара. Неочишћена пастрмка кошта око 520 динара килограм, док је очишћена око 720 динара, а за веома тражени ослић је потребно издвојити од 390 до 420 динара.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
www.фацебоок.цом/бацкапаланкаинфо

Аутор: БПинфо.рс / Фото: БПинфо.рс