FOTO: U Bačkoj Palanci se zahuktava prodaja badnjaka, žita, ribe i suvog voća

Foto: BPinfo.rs

Božićni praznici se bliže, a prodaja badnjaka i namirnica koje se na trpezama za Badnji dan obično serviraju iz dana u dan raste.

Kako reporter portala “BP info” saznaje, prodaja na bačkopalanačkoj pijaci za sada ide dobro i približna je u odnosu na prošlu godinu.

Najviše se prodaju badnjaci koji se kreću od 150 do 300 dinara, dok je za žito potrebno izdvojiti takođe od 150 do 300 dinara. Kako prodavci ističu, ikebane različitih oblika i vrsta od 250 do 450 dinara, dok je kesa slame oko 100 dinara.

– Za sada se sve prodaje dobro, a cene su približne ako ne i iste kao predhodne godine – rekao nam je jedan od prodavaca. – Do ponedeljka ćemo raditi sigurno, a imamo badnjak, košare, yačiće i žito, a ove godine se za sada najbolje prodaju badnjaci.

Kada su u pitanju suve šljive, na bačkopalanačkoj pijaci kilogram istih sa košticama košta oko 260 dinara, dok one bez koštica staju od 300 do 350 dinara. Za kilogram suvih smokava treba izdvojiti oko 400 dinara. Ono što se takođe traži jesu orasi koji koštaju od 800 do 1.000 dinara po kilogramu, u zavisnosti od kvaliteta i vrste. Prodavci ističu da prodaja ide slabije u odnosu na lane zbog velike ponude, ali da su za sada smokve i šljive najtraženije.

Neizostavna namirnica na svečanoj trpezi za Badnje veče jeste riba koju Bačkopalančani kupuju u velikim količinama.

– Najviše se prodaje šaran od rečne ribe, a od morske skuša, oslić, škarpina. Cene su povoljne, a danas i u nedelju ćemo imati akcijsku prodaju.

Bačkopalančani treba da izdvoje od 450 – 500 dinara za kilogram šarana, za svežu skušu 700 dinara, dok je za smrznutu potrebno izdvojiti dosta manji iznos, oko 330 dinara. Neočišćena pastrmka košta oko 520 dinara kilogram, dok je očišćena oko 720 dinara, a za veoma traženi oslić je potrebno izdvojiti od 390 do 420 dinara.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
www.facebook.com/backapalankainfo

Autor: BPinfo.rs / Foto: BPinfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.