ФОТО: Бачка боља од Радника!

Стадион: Славко Малетин „Вава“

Гледалаца: 3400

Главни Судија: Момчило Марковић
Помоћници: Горан Станојевић (Београд),Мишкељин Милош(Београд)

Стрелци: 1-0 Гаврић 26. мин

Жути Картони: Стевановић (Радник)

БАЧКА: Зоговиц, Илић, Бјелош, Грабеж, Јовановић, Радиновић, М.Пантић, Гаврић (од 82. мин Арсић), Ф.Бајић, (од 61. мин Младеновић), Мићић, Макарић (од 72. мин Спремо)

РАДНИК: Васиљевић, Жарковић, Младеновић, Стевановић, Кyеремех, Пејчић (од 77. мин Павловић), Ристовић (од 72. мин Дјордјевић), Ковачевић (од 37. мин Стојановић), Миловановић, Златановић, Пантелић

Ове суботње вечери на стадиону Славко Малетин „Вава“ окупило се преко 3400 љубитеља фудбала, симпатизера и навијача Бачке да испрате ову фудбалску преставу у којој су битку за нову „тројку“ водиле екипе Бачке и Радника.

Бачка је пред својим навијачима тражила другу победу и поправљање бодовног салда и позиције на табели, док је екипа Радника из Сурдулице после прошлонедељног пораза од Мачве на свом терену у Бачку Паланку по искупљење за пораз у прошлом колу и тражила своју шансу да изненади домаћина осокољена својим одличним играма у прошлости на овом стадиону и пруженим одличнин партијама.

Занимљив меч после уводног испитивања снага прилику да прва дође у вођство на овом сусрету имала је екипа Бачке. Играо се 12. минут када је Макарић опробао свој шут са дистанце али је лопта завршила на десној стативи Васиљевићевог гола.

У 15. минуту свој шут са 30-ак метара опробао је и Марко Пантић али је лопта отишла поред гола Радника. У 17. минуту одличан напад Бачке преко Јовановића који одлично пробија по десној страни улази у казнени простор и шаље оштру лопту у петерац Радника али се нико од нападача „Плавих“ није нашао на правом месту.

Само минут касније Бачка преко Гаврића прети из слободног ударца са 18 метара удаљености од гола Васиљевића по средини али његов шут завршава тик поред леве стативе гола Радника.

У 23. минуту Бајић одлично шутира са 18 метара и погадја пречку. У 26. минуту ерупција одушевљења на „Вави“. Небојша Гаврић евроголом доноси предност Бачкој. Одличан шут са 25 метара лопта је завршила у десном горњем углу Васиљевићевог гола. Бачка – Радник 1-0.

У 37. минуту сусрет је прекинут да би се указала помоћ фудбалеру Радника Ковачевић Николи којег је Гаврић нехотице шутирајући ка голу погодио у главу. Ковачевић је изгубио свест и колима хитне помоћи превезен у Бачкопаланачки дом здравља.

У 41. мнуту Бачка опет има идеалну шансу преко стрелца јединог поготка до сад Небојше Гаврића чији шут одлично зауставља млади чувар мреже Радника Никола Васиљевић.

У 43. мнуту стопостотна шанса за „Плаве“. Гаврић је прошао по десној страни, одлично упутио лопту ка Макарићу који шутира из окрета, а млађани Васиљевић бравурозном интервенцијом спречава домаћина да дуплира предност.

До краја полувремена се ништа значајније није дешавало тако да се на одмор отишло резултатом Бачка – Радник 1-0.

Тек што је почело друго полувреме колосална прилика за госте. Ристовић је изашао сам испред Зоговића, међутим чувар мреже „Плавих“ маестралним падом у ноге и одличном интервенцијом спречава изједначење. Играо се 48. минут сусрета.

У 50. минуту Бајић Филип пропушта одличну прилику за Бачку. Грабеж је одлично пробио по левој страни, вратио лопту на пеналтик на коју је налетео Бајић, одлично шутирао али је за мало био непрецизан.

У 53. минуту шанса за Радник после слободног ударца са бока који је извео Миловановић Пантелић је одлично скочио захватио лопту главом али је његов шут завршио тик поред десне стативе Зоговићевог гола.

Играо се 60. минут и нова шанса за госте из Сурдулице. Младеновић је заврнуо оштру лопту ка Кyеремеху који је одлично шутирао али је одлични Зоговић био на месту. Сурдуличани преузимају иницијативу, али у 70. минуту Бачка има одличну прилику. Гаврић је одлично повукао једну лопту у казнени простор гостију одлично заврнуо лопту на пенал ка Младеновићу који шутира, Васиљевић кратко одбија лопту на коју натрчава Макарић и шаље лопту преко пречке Васиљевићевог гола.

У 78. минуту стопостотна шанса за Радник. Миловановић је убацио једну дугачку лопту у казнени простор Бачке, Пантелић се искрао одбрани Плавих, шутирао али на срећу свих присутних слабо шутирао.

Само минут касније Стојановић погађа леву стативу Зоговицевог гола.

У 81. минуту свој шут са 18 метара опробао је Немања Младеновић али је Васиљевић био на месту.

До краја сусрета играло се између два казнена простора тако да се резултат до краја сусрета није мењао.

Победа Плавих у веома неизвесној утакмици. Бачка-Радник 1-0

Све похвале за младог дебитанта, судију Момчила Марковића на чије суђење немају примедби ни гости ни домаћини.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Аутор: БПинфо.рс