ЧУЈУ ЛИ СЕ ВАПАЈИ ФУДБАЛЕРА: Штопер Бачке поручио – ‘Потресен сам и психички изморен у последње три године играјући у Србији’

Foto: Stojan Maleš

У српском фудбалу, али и на глобалном нивоу, често се прича о оној тамнијој страни игре са лоптом.

Да у домаћим лигама нешто заиста није на потребном нивоу, потврђују све чешће изјаве актера.

Последњи у низу је дефанзивац Бачке, Драган Жарковић који се огласио путем друштвене мреже Фејсбук након данашњег пораза његовог тима од Рада. Исфрустриран актуелним дешавањима у Суперлиги, Жарковић је осетио потребу да се огласи и јавно подели своје искуство.

Искусни штопер је играо за велики број домаћих тимова, а има и вишегодишње инострано искуство. Наступао је за Шардари Табриз, Таргу Муреш, Ермис, Неа Саламину… до повратка у српски фудбал 2017. године.

– Не памтим када сам написао неки статус, али ово је јаче од мене. Толико сам потресен и психички изморен у последње три године играјући фудбал у Србији и вероватно је 90 посто момака који су цео живот посветили овом ‘спорту’ у сличној ситуацији као и ја. Никада никоме нисам помислио а камоли учинио зло, али ово што нама раде из године у годину, из месеца у месец, из недеље у недељу је неиздрживо. Желим да поручим сваком човеку који је директно или индиректно учествовао и учествује и даље у срозавању српског фудбала, на најниже могуће гране од када постоји овај спорт, не мислећи на последице, не мислећи ни једног тренутка на момке који цео живот сањају о фудбалу, који га тренирају скоро цео свој живот, који су се одрекли свега не би ли нашли ухлебљење у овом спорту, који су ризиковали буквално све да дођу до крајњег циља играјући фудбал у Србији, да је Бог велики и да све види и једног дана ћете доћи на наплату, али не на кладионици, него код драгог Господа, али тада око вас неће бити никога да вам да другу шансу или да вам одигра прво полувреме ‘гол-гол’ а друго ‘четири плус’, написао је Жарковић.

Фото: Фацебоок