Бачкој Паланци потребно триста хиљада евра за дигитализацију

БАЧКА ПАЛАНКА: Председник општине Бранислав Шушница сазвао је састанак бачкопаланачких привредника, надлежних из општинске управе, јавног сектора на нивоу локалне самоуправе и представника НАЛЕД-а које је предводила извршна директорка Виолета Јовановић.

Она је понудила помоћ у виду додатне обуке запослених у општинској управи ради лакше потпуне имплементације електронског пословања, што за крајњи циљ има повезивање свих институција у општини. Грађани и привредници у модерном времену електронске управе треба да имају користи кроз брзо добијање различитих врста докумената, и то се овим постиже, речено је на састанку.

Председник Шушница, поред осталог, рекао је да је овдашња локална самоуправа свесна партнерског односа и квалитетне комуникације између приватног, цивилног и јавног сектора, те да је општина Бачка Паланка отворена за сваки вид унапређења односа у овој области. Заменик председника општине Александар Борковић изнео је податак да у општини Бачка Паланка послује 736 привредних друштава, као и 1.391 регистрован предузетник.

Дијалогу са представницима НАЛЕД-а присуствовали су и стручни људи овдашњих компанија „Таркет“, „Карлсберг“, „Фруктус“, „Дунавпревоз“, „Платнер“, али и руководиоци одељења Општинске управе и изнели замерке на садашњи систем и идеје за решавање, односно побољшање пословања привреде и разних других институција, али и физичких лица.

– Овај дијалог био је нужан у Бачкој Паланци – рекао је за „Дневник“ Мирослав Сићевић, један од учесника овог скупа, директор општинског Јавног предузећа „Стандард“.

– Ми у „Стандарду“ знамо шта хоћемо као што зна и локална самоуправа. После ове дебате закључка нема. Не само то, ми смо први у Србији кренули у овај посао и добро је да се развила дебата, али нама и нашој општини за овај посао, да би га први у Републици реализовали, треба 300.000 евра, а све друго, па и савете имамо – рекао је Сићевић.

Пратите БПИНФО.РС на ФЕЈСБУКУ:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Извор: Дневник