Fabrika „Nektar“ za proizvodnju sokova od voća u Bačkoj Palanci obeležava dve decenije uspešnog rada i poslovanja.

U kompaniji koja je lider u toj proizvodnji u Jugoistočnoj Evropi juče je predstavnicima medija prikazan probni rad, odnosno puštena je u eksploataciju nova, najsavremenija „TetraPakova“ linija za proizvodnju dve vrste modernih i inovativnih „on the go“ porcijskih pakovanja. Investicija u novu liniju iznosila je 1,5 milion evra i predstavlja, kako ističu u „Nektaru“, dalji korak u razvoju najrazličitijih kategorija proizvoda u malim pakovanjima a u skladu sa svetskim trendovima.

– Kompanija „Nektar“ već 20 godina trudi se da celom regionu ponudi nove, drugačije, inovativne proizvode – rekao je, između ostalog, novinarima direktor „Nektar grupe“ Mihailo Janković. – Naš fokus i danas je dalji razvoj i investiranje. Prvi na tržištu Srbije i regiona nudimo različite kategorije proizvoda u inovativnim formatima pakovanja, pogodnim za život u pokretu. Sarađujemo s kompanijom „TetraPak“ već gotovo 20 godina, a to je vodeća svetska kompanija za preradu i pakovanje prehtrambenih proizvoda.
Od njive do finalnog proizvoda

Kompanija „Nektar“ ovde je počela kao porodična firma, a u Bačkoj Palanci je smatraju svojom, domaćom. Međutim, davno je ova kompanija prevazišla lokalno, pa i regionalno tržište i nametnula se kao lider u proizvodnji prerađevina od voća i povrća u velikom delu Evrope. Kažu da im je cilj zaokruživanje proizvodnog procesa od njive do finalnog proizvoda. „Radun grupa“ ima godišnji promet veći od 110 miliona evra, od čega se se trećina ostvaruje od izvoza. U okviru kompanije „Nektar“ posluju fabrike „Fruktal“ u Sloveniji, „Heba“, „Delišes – Hani“, odnosno šest fabrika od Bačke Palanke preko Vladičinog Hana, Arilja, Skoplja do Ajdovščine i Kamnika.

U „Nektaru“, a prvi put na srpskom tržištu i među prvima na tržištu Jugoistočne Evrope, predstavljena je inovativna tetrabrik aseptik 200 ml Slim Leaf ambalaža. Izvršni direktor „TetraPak“ kompanije za Jugoistočnu Evropu Frančesko Faela izjavio je da je veoma srećan što je saradnja s kompanijom „Nektar“ nastavljena uvođenjem nove proizvodne linije i lansiranjem tri nova paketa iz njihovog najboljeg prodajnog tetrabrik aseptik opsega.

– To je razultat najrazvijenijeg partnerstva koje smo razvili s kompanijom „Nektar“ tokom svih 20 godina – dodao je Faela. – Ulagali smo zajedno u razvoj lokalne srpske inudstrije sokova i trudili se da potrošačima ponudimo proizvode koji odgovaraju njihovom načinu života.

Predsednik „Radun grupe“ Čedomir Praška nedavno je izjavio da ove godine kompanija ima projekat s kompanijom „Global Si“, vezan za fabriku organskih proizvoda na bazi voća i mleka. Projekat je, po Praškinim rečima, u završnoj fazi, a radi se o fabrici koja ne postoji na teritoriji ove regije, a cena investicije je oko 20 miliona evra.

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Izvor: Dnevnik

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.