Kadetkinje ŽOFK „Bačke“ Sara Trbulin i Sara Okuka nastupile za reprezentaciju Vojvodine

DEVOJČICE KOJE IGRAJU KAO DEČACI

Ženski fudbal u Bačkoj Palanci , za razliku od muškog nema dugu tradiciju. U gradu na levoj obali Dunava, ženski fudbalski klub osnovan je u jesen protekle 2017. godine. U poslednja tri meseca ekipu kao treneri vode, Dijana Maksić i Snežana Pecnik.

Plazma

– Protekle jeseni naša ekipa ŽOFK „Bačka“, se uključila u takmičenje Razviojne lige Vojvodine. U prvenstvu koje je završeno pre desetak dana kao debitanti u ovom rangu takmičenja izborili smo četiri pobede, što je čak i iznad naših očekivanja. Nadam se da ćemo u narednoj sezoni, ostvariti još bolji rezultat. Mi u klubu smo pooebno ponosni na naše dve igračice Saru Trbulin i Saru Okuka, koje su izborile mesto u reprezentaciji regije Vojvodine. Obe Sare su rođene 2005. godine, a na takmičenju regija koje je organizovao FSS, svojim učešćem u ekipi Vojvodine opravdale su poziv selektora – kaže Snežana Pecnik, jedanm od trenera ŽOFK Bačka.

Na takmičenju regija Srbije održanom u Staroj Pazovi, regija Vojvodina ostvarila je dve pobede u dva nastupa. Pobeđene su ekipe Zapadne Srbije sa 4:2 i u finalu regija Beograd sa 8:0. Strelac jednog gola bila je Sara Okuka koja igra na mestu špica, dok je Sara Trbulin zadužena za sredinu terena.

– Obe Sare Trbulin i Okuka, su izuzetno talentovane fudbalerke. Osim što su talentovane njih dve su i veoma vredne i uporne. Nikada ne propuštaju treninge i ništa im nije taško da urade tokom treninga. Njih dve će s obzirom na godine, i dalje napredovati tako da od njih možemo očekivati sve bolje rezulatate.Na kraju želim da istaknem da naš klub stalno upisuje nove članove. Sve devojčice koje žele da treniraju i igraju fudbal, mogu da se jave Dijani i meni, a od nas će dobiti sve potrebne informacije dogovora vezano za početak rada i treniranja – ističe Snežana Pecnik, jedan od trenera ŽOFK „Bačka“.

PIŠE: Mile Đ.Kremenović

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Autor: BPinfo.rs / Foto: Mile Kremenović

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.