Foto: Mile Kremenović

„FILTER“ ZA EVROPSKI ŠAMPIONAT

BAČKA PALANKA: Prošireni sastav juniorske reprezentacije Srbije u kome su se nalazila petnaestorica kajakaša, sedam dana je boravio na pripremama u Bačkoj Palanci. Kajakaši su na jezeru „Tikvara“, trenirali pod budnim okom trenera Miroslava Mike Rodića i Pavla Jovanova.

-Stručni štab naše reprezentacije, pozvao je ovaj put neštop više takmičara nego ranije. Radi se o širem spisku na kome se nalazi petnaest potencijalnih reprezentativaca, od kojih će njih sedmorica biti učesnici predstojećeg Evropskog šampionata u Italiji. Nakon završenih priprema, biće određena imena kajakaša i discipline u kojima će veslati – kaže Miroslav Rodić jedan od dvojice trenera, koji su radili sa reprezentativcima Srbije u Bačkoj Palanci.

Nakon što je proteklo šest dana od početka priprema, kako ste zadovoljni onim što je do sada urađeno?

-Sve ovo vreme tražili smo posade koje će ostvariti najbolji rezultat u četvercu i dvosedu. Upravo zbog toga, smo pokušali sa velikim brojem kombinacija, Još uvek, nismo sve iskristalisali. Međutim, ove pripreme su isključivo zbog toga i organizovane, kako bi pronašli najbolje postave za četverac i dvosed. Kada to ustanovimo kreneućemo sa pripremama za deo ekipe, koja će izboriti mesto u reperezentativnoj selekciji. Rad ovih momaka je praćen i ranije, između ostalog i tokom njihovih nastupa na Kupu Srbije, koji je održan krajem aprila. Na ovom takmičenju, oni su pokazali ioliko vrede, pa su nakon tog rezulata i pozvani u Bačku Palanku na kraće pripreme. Radi se o takmičarima, koji iako su mladi treniraju duži niz godina. Međutim, oni su nesumnjivo talentovani, imaju kvalitet, a sada ostaje da vidimo koliko mogu na Evropskom šampionatu koji će biti održan za nešto manje od četiri nedelje u Italiji.Sa nama je tokom priprema bila i ekipa KKK „Tarkett“, koja se priključivala reprezentatiovcima u radu i sparingovala im, na neki način. Ovo smo uradili, kako bi takmičari bačkopalanačkog kluba, osegtili na vodi kajakaše koji su bolji od njih – istakao je Miroslav Rodić.

Po rečima Miroslava Rodića, pripreme u Bačkoj Palanci su sprovedene po planu i sve je proteklo bez bilo kakvih problema.

-Tokom sedam dana provedenih u Bačkoj Palanci gde smo ugošćeni, mogu slobodno reći na svetskom nivou, selektira ćemo grupne posade koje će ceslati na prvenstvu Evrope. Na okupu je bilo petnaest zaista veoma dobrih juniora. Na žalost, samo njih sedam će moći ići na prevenstvo Evrope. Selektiranje dvoseda na 1000 metara i četverca na 500 metara odvija se ipak nešto duže, iz razloga što je na pripremama boravilo petnaest takmičara, a samo njih sedam će uzeti učešća u reprezentaciji na predstojećem Evropskom prvenstvu u Italiji. S obzirom, da Srbija ima osvajače medalja na Evropskim takmičenjima održanim prethodnih godina, vderujem da ćemo nastaviti taj niz. Očekujemo dve medalje u jednosedu, a što se tiče grupnih posada nadamo se da će momci koji su bili ovde, pokazati da smo napravili dobru selekciju koja može konkurisati za osvajanje odličja. Rad u Bačkoj Palanci je bio odista pravi, a mnogo nam je pomoglo prisustvo Miroslava Rodića, koji nam je mnogo pomogao u stručnom delu, ali i svojim dugogodišnjim iskustvom – napomenuo je Pavle Jovanov, jedan od trenera juniorske reprezenatacije Srbije.

Piše: Mile Đ.Kremenović

Pratite BPINFO.RS na FEJSBUKU:
https://www.facebook.com/backapalankainfo

Autor: BPinfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.