Deficit vozača, svi beže u inostranstvo

Direktor saobraćaja preduzeća Lasta Nenad Ivanović kaže da vozači odlaze iz Srbije zbog većih plata, jer ovdašnji poslodavci nisu u mogućnosti da im ih povećaju.

Ivanović je za Prvu TV kazao da se nedostatak vozača oseća i kod njih, ali da taj problem ipak nekako prevazilaze. 

– Problem nedostatka vozača je u svim preduzećima koje se bave prevozom, veliki je odliv u inostanstvo. Lasta je u malo boljem položaju, jer se bavimo različitim vrstama saobraćaja i uspevamo da nadomestimo taj nedostatak – naveo je on. Ivanović navodi da je neophodno preduzeti sistemske mere, kako bi se ublažio nedostatak vozača. 

– Jedan način je sigurno veća produkcija vozača, da srednje stručne škole upisuju više učenika na smeru vozač motornog vozila, a druga je da se starosna granica sa 24 za polaganje D kategorije spusti na 21 godinu –rekao je on. Prema njegovim rečima, mera koja bi mogla da pomogne je i borba protiv neglegalne konkurencije. – Zašto odlaze vozači? Jer im se nudi veća zarada u inostranstvu. Mi nismo u mogućnosti da im ponudimo više, jer je cena prevoza takva kakva je, a opterećeni smo troškovima goriva koji stalno rastu – kaže Ivanović.

Autor: 
B92

POSTAVI ODGOVOR

Ostavite Vaš komentar
Unesite Vaše ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.